Vochtprobleem? Neem contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)76 20 509 88 of

Schimmel verwijderen

Heeft u last van schimmel in uw woning, bijvoorbeeld op veel voorkomende plaatsen als de kelder, badkamer of kruipruimte? Dan wilt u daar natuurlijk vanaf. Schimmel in huis is namelijk niet alleen vervelend, het kan ook schadelijk zijn voor uw gezondheid. Wanneer u schimmel in uw huis wilt laten verwijderen, schakelt u Alpha Vochttechniek in. Wij helpen u graag van uw schimmel af zodat u weer een fris en gezond huis hebt.

de oorzaken van schimmels in huis

Wanneer u last heeft van schimmel in huis, kan dit verschillende oorzaken hebben. Schimmel op uw muren betekent vrijwel automatisch dat er vochtproblemen in huis zijn. Om schimmel dus goed aan te pakken, moet ook het vochtprobleem worden aangepakt. Schimmels kunnen veroorzaakt worden door verschillende vochtproblemen:

Wanneer u last heeft van doorslaand of optrekkend vocht, schakelt u Alpha Vochttechniek in. Wanneer het gaat om condensatievocht, is het belangrijk om deze ruimtes goed te ventileren. Zorg voor ventilatieroosters in de ramen of schaf een mechanisch ventilatiesysteem aan.

Last van een vochtige kelder? Bel naar ALpha vochttechniek

Heeft een vochtige kelder doordat er een lekkage is? Ook dan schakelt u Alpha Vochttechniek in. Wanneer het gaat om een lekkage is het natuurlijk van belang om deze op te sporen. Waar komt het vocht of water in de kelder vandaan? De lekkage kan veroorzaakt worden door een hoger grondwaterpeil dan voorheen waardoor het water bijvoorbeeld door de constructie van de kelder heen komt. Ook kan het veroorzaakt worden door een kapotte riolering of regenpijp. Ingroeiende boomwortels kunnen daarnaast de buitenafdichting of de muren beschadigen waardoor er water naar binnen kan komen. Wanneer de oorzaak van de lekkage of het vocht in de kelder ontdekt is, kan het verholpen worden.

Wilt u schimmel laten verwijderen?

Er zijn dus verschillende manieren om schimmel te bestrijden, wat afhankelijk is van het vochtprobleem wat de schimmel veroorzaakt. Schimmel bestrijden doet u door vochtproblemen in huis aan te pakken. Zwam of kelderzwam is een soort schimmel die ook veroorzaakt wordt door vochtproblemen. Mocht u last hebben van zwam en wilt u dit graag bestrijden, schakel dan ook Alpha Vochttechniek in voor een specialistische behandeling.