Vochtprobleem? Neem contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)76 20 509 88 of

Optrekkend vocht

Wanneer u last heeft van optrekkend vocht, moet u dit vochtprobleem goed aanpakken. Het bestrijden van optrekkend vocht is echter een vak apart, waardoor het raadzaam is om Alpha Vochttechniek hiervoor in te schakelen. Zo weet u zeker dat u van het optrekkend vocht af bent en u geen last meer hebt van vochtige muren.

Optrekkend vocht: de oorzaak

Optrekkend vocht in de muren, hoe komt u daar nu toch aan? Wat zijn de oorzaken van optrekkend vocht? Vaak kunt u er zelf niet zo veel aan doen. Vaak komt vocht in de muren voor bij oudere huizen die niet voorzien zijn van een waterkering ter hoogte van het grondniveau. Hierdoor wordt het grondvocht geabsorbeerd door de muren, het verplaatst zich capillair. Daarnaast kan optrekkend vocht ook ontstaan door:

Optrekkend vocht in uw muur is niet altijd makkelijk te herkennen. Het kan zich manifesteren op zowel uw binnen- als buitenmuren en het is in eerste instantie natuurlijk te herkennen aan vochtplekken op de muren. Ook kunnen schimmels zich voordoen en ontstaat er een muffe geur. Ook kunt u vocht in de muren ontdekken wanneer verf, behang of pleisterwerk loskomt van de muur. Heeft u last van optrekkend vocht in uw binnenmuur of buitenmuur, of in de fundering dan is het aan te raden om dit zo snel mogelijk te laten behandelen.

De gevolgen van optrekkend vocht

Optrekkend vocht kan heel wat gevolgen hebben. Allereerst kan optrekkend vocht zowel binnen- als buitenshuis structurele schade aanrichten. Bakstenen aan de buitenzijde kunnen gaan verpulveren of zelfs barsten wanneer het gaat vriezen. Binnenshuis merkt u dat pleisterwerk loslaat, ruikt u een muffe geur en zijn en schimmels en vochtplekken. Daarnaast heeft optrekkend vocht ook indirecte gevolgen, zoals:

Optrekkend vocht in de vloer

Wanneer u last hebt van een vochtige vloer, kunnen verschillende problemen hier de oorzaak van zijn. Om de precieze oorzaak te achterhalen, zullen wij altijd eerst een professionele analyse moeten uitvoeren. Mogelijke problemen zijn een hoog grondwaterpeil, een gebrekkige ventilatie, opstijgend vocht, lekkende buizen en doorslaand vocht. Het is belangrijk dat er snel iets wordt gedaan aan optrekkend vocht in de vloer, dit kan namelijk ook uw interieur aantasten.

Optrekkend vocht in de binnenmuur, buitenmuur

In ieder huis kan optrekkend vocht voorkomen. Dit optrekkend vocht komt door de buitenmuren en kan eventueel doortrekken naar de binnenmuren. Wanneer u dus last hebt van optrekkend vocht in de binnenmuur, hebt u ook last van optrekkend vocht in de buitenmuur. Wanneer u er optijd bij bent, kan het optrekkend vocht wel beperkt blijven tot de buitenmuur. Voornamelijk als een buitenmuur in contact staat met een binnenmuur kan dit voor optrekkend vocht in de binnenmuur zijn. Het kan ook zijn dat er veel vocht condenseert in de leefruimte.

Optrekkend vocht in een oud huis, bijvoorbeeld de fundering

Wanneer u last hebt van optrekkend vocht in uw fundering, is de kans groot dat u ook optrekkend vocht hebt in uw muren. Het is bekend dat in een oud huis sneller sprake is van optrekkend vocht, de bouwwijze van vroeger was namelijk heel anders en zorgt ervoor dat optrekkend vocht een kans krijgt. Wij van Alpha Vochttechniek kunnen een vochtwering op uw fundering plaatsen, waardoor optrekkend vocht vermeden wordt.

Optrekkend vocht bestrijden door te injecteren

Gelukkig kunt u Alpha Vochttechniek inschakelen om het optrekkend vocht te bestrijden. Wij bestrijden optrekkend vocht in uw muren door uw muren te injecteren met een hiervoor geschikt preparaat. Het capillaire watertransport wordt hierdoor gestopt. Hiermee injecteren we uw muur of muren tegen optrekkend vocht, waardoor de muur geïmpregneerd wordt. Hierdoor kunnen we het vochtprobleem bij de oorzaak aanpakken.

Kosten van optrekkend vocht bestrijden

Heeft u last van optrekkend vocht, dan wilt u uiteraard graag weten wat de kosten zijn om dit te laten behandelen. Het is echter per situatie verschillend wat de kosten zijn voor bestrijding van optrekkend vocht. Dit is namelijk afhankelijk  de omvang en de oorzaak van het vochtprobleem. Heeft u bijvoorbeeld last van optrekkend vocht in een betonvloer op zand, dan zullen de kosten voor optrekkend vocht in vloeren verhelpen heel anders zijn dan wanneer u optrekkend vocht in uw binnenmuur wilt bestrijden. Een betonnen vloer kan namelijk poreus zijn, waardoor deze waterdicht moet worden gemaakt. Heeft u last van vocht in de muren? Dan kunt u uw muur laten injecteren en/of impregneren tegen optrekkend vocht, om de fundering weer vochtvrij te krijgen. Opstijgend vocht laten behandelen kan dus qua prijs veel verschillen.

Neem contact op om optrekkend vocht te behandelen

Heeft u last van optrekkend vocht, neem dan contact met ons op om het te laten bestrijden. Wij zorgen ervoor dat uw muren weer helemaal droog zijn en dat voorkomen wordt dat vocht nog een kans heeft. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie; wij komen graag bij u langs om de situatie te bekijken.