Optrekkend vocht

Wanneer u last heeft van optrekkend vocht, moet u dit vochtprobleem goed aanpakken. Het bestrijden van optrekkend vocht is echter een vak apart, waardoor het raadzaam is om Alpha Vochttechniek hiervoor in te schakelen. Zo weet u zeker dat u van het optrekkend vocht af bent en u geen last meer hebt van vochtige muren.

Optrekkend vocht: de oorzaak

Optrekkend vocht in de muren, hoe komt u daar nu toch aan? Wat zijn de oorzaken van optrekkend vocht? Vaak kunt u er zelf niet zo veel aan doen. Vaak komt vocht in de muren voor bij oudere huizen die niet voorzien zijn van een waterkering ter hoogte van het grondniveau. Hierdoor wordt het grondvocht geabsorbeerd door de muren, het verplaatst zich capillair. Daarnaast kan optrekkend vocht ook ontstaan door:

Optrekkend vocht in uw muur is niet altijd makkelijk te herkennen. Het kan zich manifesteren op zowel uw binnen- als buitenmuren en het is in eerste instantie natuurlijk te herkennen aan vochtplekken op de muren. Ook kunnen schimmels zich voordoen en ontstaat er een muffe geur. Ook kunt u vocht in de muren ontdekken wanneer verf, behang of pleisterwerk loskomt van de muur.

De gevolgen van optrekkend vocht

Optrekkend vocht kan heel wat gevolgen hebben. Allereerst kan optrekkend vocht zowel binnen- als buitenshuis structurele schade aanrichten. Bakstenen aan de buitenzijde kunnen gaan verpulveren of zelfs barsten wanneer het gaat vriezen. Binnenshuis merkt u dat pleisterwerk loslaat, ruikt u een muffe geur en zijn en schimmels en vochtplekken. Daarnaast heeft optrekkend vocht ook indirecte gevolgen, zoals: 

Optrekkend vocht bestrijden door te injecteren

Gelukkig kunt u Alpha Vochttechniek inschakelen om het optrekkend vocht te bestrijden. Wij bestrijden optrekkend vocht in uw muren door uw muren te injecteren met een hiervoor geschikt preparaat. Het capillaire watertransport wordt hierdoor gestopt.

neem contact op om opstijgend vocht te behandelen

Heeft u last van optrekkend vocht, neem dan contact met ons op om het te laten bestrijden. Wij zorgen ervoor dat uw muren weer helemaal droog zijn en dat voorkomen wordt dat vocht nog een kans heeft. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie; wij komen graag bij u langs om de situatie te bekijken.