Vocht in kruipruimte

Heeft u vocht of water in de kruipruimte? Dan is dat erg vervelend. Om dit te verhelpen heeft u een specialist nodig. Vocht in de kruipruimte kan namelijk veel verschillende oorzaken hebben en het is belangrijk om de oorzaak te weten voordat het vocht aangepakt kan worden. Alpha Vochttechniek schiet u te hulp wanneer u vochtproblemen in de kruipruimte heeft.

Oorzaken van vocht in de kruipruimte

Vochtproblemen in de kruipruimte kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Zo kan een hoge grondwaterstand een oorzaak zijn. Woont u bijvoorbeeld in de polder, dan heeft u daar een grotere kans op. Hier zijn vaak hoge grondwaterstanden waardoor de kruipruimte ook sneller vochtig kan worden. Het vocht wat dan in de kruipruimte aanwezig is kan dan ook makkelijk condenseren, wat verschillende gevolgen heeft. Daarnaast zijn er nog meer mogelijke oorzaken van vocht in de kruipruimte:

Gevolgen van vocht in de kruipruimte

Natuurlijk heeft u dat liever niet, vocht in de kruipruimte. Naast dat het gewoon niet zo hoort, kunnen vochtige kruipruimtes ook zeker vervelende gevolgen hebben. Wanneer uw kruipruimte langdurig vochtig is, vormt dat de perfecte leefomgeving van algen, schimmels, mossen en zelfs ongedierte. Ook kan het schade aanrichten aan uw bouwconstructie. Daarnaast kan het vocht uit de kruipruimte doorzetten naar bovengelegen verdiepingen, waar het ook problemen kan veroorzaken. Wanneer u dus vocht in de kruipruimte hebt, is het voor uw woning en uw gezondheid erg belangrijk om dit op te lossen. 

vocht in de kruipruimte door een lekkage

Wanneer er al een hoge luchtvochtigheid in uw kruipruimte is, kan er waterschade aan de installatie ontstaan. Leidingwerk kan gaan roesten waardoor het gaat lekken en de vochtproblemen in uw kruipruimte, en niet te vergeten de rest van uw huis, zullen toenemen. Ook kan onzorgvuldige montage of bodemverzakking ervoor zorgen dat leidingen afbreken of losschieten. Hierdoor ontstaat er een lekkage en dus waterschade in de kruipruimte. Ook hiervoor kunt u Alpha Vochttechniek inschakelen. Wij zorgen ervoor dat de lekkage opgespoord en verholpen wordt.

Heeft u een vraag of wilt u advies over uw vochtprobleem?