Vochtprobleem? Neem contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)76 20 509 88 of

Vocht in kruipruimte

Heeft u vocht of water in de kruipruimte? Dan is dat erg vervelend. Om dit te verhelpen heeft u een specialist nodig. Vocht in de kruipruimte kan namelijk veel verschillende oorzaken hebben en het is belangrijk om de oorzaak te weten voordat het vocht aangepakt kan worden. Alpha Vochttechniek schiet u te hulp wanneer u vochtproblemen in de kruipruimte heeft.

Oorzaken van vocht in de kruipruimte

Vochtproblemen in de kruipruimte kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Zo kan een hoge grondwaterstand een oorzaak zijn. Woont u bijvoorbeeld in de polder, dan heeft u daar een grotere kans op. Hier zijn vaak hoge grondwaterstanden waardoor de kruipruimte ook sneller vochtig kan worden. Heeft u dus een natte kruipruimte, dan heeft u vocht in uw kruipruimte wat u zo snel mogelijk dient te bestrijden. Het vocht wat dan in de kruipruimte aanwezig is kan dan ook makkelijk condenseren, wat verschillende gevolgen heeft. Wilt u vocht in uw kruipruimte verhelpen, dan kunt u dit het beste oplossen door het vochtprobleem bij de oorzaak aan te laten pakken. Mogelijke oorzaken van vocht in de kruipruimte zijn:

Gevolgen van vocht in de kruipruimte

Natuurlijk heeft u liever geen vocht in de kruipruimte. Naast dat het gewoon niet zo hoort, kunnen vochtige kruipruimtes ook zeker vervelende gevolgen hebben. Wanneer uw kruipruimte langdurig vochtig is, vormt dat de perfecte leefomgeving van algen, schimmels, mossen en zelfs ongedierte. Ook kan het schade aanrichten aan uw bouwconstructie. Veel mensen vragen zich af: ‘Is vocht in de kruipruimte erg?’ Het antwoord daarop is dus ‘ja’, want vocht kan veel problemen in en aan een woning veroorzaken. Daarnaast kan het vocht uit de kruipruimte doorzetten naar bovengelegen verdiepingen, waar het ook problemen kan veroorzaken. Wanneer u dus vocht in de kruipruimte hebt, is het voor uw woning en uw gezondheid erg belangrijk om dit op te lossen. 

vocht in de kruipruimte door een lekkage

Wanneer er al een hoge luchtvochtigheid in uw kruipruimte is, kan er waterschade aan de installatie ontstaan. Leidingwerk kan gaan roesten waardoor het gaat lekken en de vochtproblemen in uw kruipruimte, en niet te vergeten de rest van uw huis, zullen toenemen. Ook kan onzorgvuldige montage of bodemverzakking ervoor zorgen dat leidingen afbreken of losschieten. Hierdoor ontstaat er een lekkage en dus waterschade in de kruipruimte.  Als u een vochtige kruipruimte heeft en u vraagt zich af wat te doen, schakel dan Alpha Vochttechniek in. Wij hebben voor iedere vochtige kruipruimte een oplossing en verwijderen het vocht uit de kruipruimte. Wij zorgen er tevens voor dat de lekkage opgespoord en verholpen wordt. Vocht in de kruipruimte verwijderen brengt ook kosten met zich mee, hoeveel deze kosten zijn verschilt per geval. Neem daarom gerust vrijblijvend contact op met ons voor een vrijblijvende offerte.

Heeft u een vraag of wilt u advies over uw vochtprobleem?