Vochtproblemen in de kelder

Heeft u last van vochtproblemen in de kelder? Dan is het belangrijk dat u daar snel wat aan doet. Gelukkig kunt u Alpha Vochttechniek inschakelen voor vochtbestrijding in uw kelder. Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het verhelpen van vochtproblemen in huis, zo ook in de kelder. We zorgen er dan ook graag voor dat uw kelder helemaal vochtvrij is.

een vochtige kelder: hoe komt het en hoe kunt u het behandelen?

Wanneer u last heeft van een vochtige kelder, wilt u daar natuurlijk zo snel mogelijk wat aan doen. Maar om vochtproblemen in de kelder te kunnen bestrijden, moet u natuurlijk eerst weten waardoor het veroorzaakt wordt. Het is mogelijk dat dit bijvoorbeeld komt door optrekkend vocht. Dit is grondwater wat via de muren van de kelder omhoog trekt. Daarnaast is doorslaand vocht een veelvoorkomend probleem in de kelder. Dit merkt u aan vochtplekken of water in de kelder wanneer het geregend heeft en komt vaak voor bij kelders met gemetselde muren. Deze zijn poreus en laten makkelijk vocht door. Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer oorzaken voor een vochtige kelder.

VOCHT IN DE KELDER BESTRIJDEN: LEKKAGE

Heeft een vochtige kelder doordat er een lekkage is? Ook dan schakelt u Alpha Vochttechniek in. Wanneer het gaat om een lekkage is het natuurlijk van belang om deze op te sporen. Waar komt het vocht of water in de kelder vandaan? De lekkage kan veroorzaakt worden door een hoger grondwaterpeil dan voorheen waardoor het water bijvoorbeeld door de constructie van de kelder heen komt. Ook kan het veroorzaakt worden door een kapotte riolering of regenpijp. Ingroeiende boomwortels kunnen daarnaast de buitenafdichting of de muren beschadigen waardoor er water naar binnen kan komen. Wanneer de oorzaak van de lekkage of het vocht in de kelder ontdekt is, kan het verholpen worden.

Kelder droog houden

Wanneer uw kelder eenmaal vochtvrij gemaakt is, wilt u dat natuurlijk graag zo houden. Er zal echter altijd vocht aanwezig zijn in de kelder. Doordat dit een ondergrondse ruimte is die bijna geen contact heeft met de buitenlucht, kan bijvoorbeeld condensatievocht makkelijk opduiken. Voorkomen dat de kelder vochtig is, is dus bijna niet mogelijk. U kunt er echter wel voor zorgen dat dit vocht geen schade aanricht. Dit kunt u doen door altijd te zorgen voor voldoende ventilatie, bijvoorbeeld met een ventilatiesysteem of middels roosters of ramen.

vochtproblemen voorkomen: Kelder waterdicht laten maken

U kunt bij Alpha Vochttechniek zowel terecht voor preventieve maatregelen als voor acute maatregelen wanneer u last heeft van vocht of lekkage in de kelder. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, daarom kunt u door Alpha Vochttechniek uw kelder waterdicht laten maken. Wanneer u al last heeft van vochtproblemen in de kelder, staan wij natuurlijk ook voor u klaar om het te verhelpen. Wilt u ook een vochtvrije kelder?