Vochtprobleem? Neem contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)76 20 509 88 of

Vochtproblemen in de kelder

Heeft u last van vochtproblemen in de kelder, of hebt u een lekke kelder? Dan is het belangrijk dat u daar snel wat aan doet. Gelukkig kunt u Alpha Vochttechniek inschakelen voor vochtbestrijding in uw kelder. Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het verhelpen van
vochtproblemen in huis, zo ook in de kelder. We zorgen er dan ook graag voor dat uw kelder helemaal vochtvrij is.

een vochtige kelder: hoe komt het en hoe kunt u het behandelen?

Wanneer u last heeft van een vochtige kelder, wilt u daar natuurlijk zo snel mogelijk wat aan doen. Maar om vochtproblemen in de kelder te kunnen bestrijden, moet u natuurlijk eerst weten waardoor het veroorzaakt wordt. Het is mogelijk dat dit bijvoorbeeld komt door optrekkend vocht. Dit is grondwater wat via de muren van de kelder omhoog trekt. Daarnaast is doorslaand vocht een veelvoorkomend probleem in de kelder. Dit merkt u aan vochtplekken of water in de kelder wanneer het geregend heeft en komt vaak voor bij kelders met gemetselde muren. Deze zijn poreus en laten makkelijk vocht door. Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer oorzaken voor een vochtige kelder.

VOCHT IN DE KELDER BESTRIJDEN: een lekke kelder

 
Heeft u een vochtige kelder doordat er een kelderlekkage is geweest? Ook dan schakelt u Alpha Vochttechniek in. Wanneer het gaat om een lekke kelder is het natuurlijk van belang om de lekkage op te sporen. Waar komt het vocht of water in de kelder vandaan? Heeft u te maken met grondwater in uw kelder? Of is de vochtwering van uw kelder niet meer optimaal? De lekkage kan ook veroorzaakt worden door een hoger grondwaterpeil dan voorheen waardoor het water bijvoorbeeld door de constructie van de kelder heen komt. Water of vocht in de kruipruimte kan via de muren of het lek de kelder in komen. Ook kan het veroorzaakt worden door een kapotte riolering of regenpijp. Ingroeiende boomwortels kunnen daarnaast de buitenafdichting of de muren beschadigen waardoor er water naar binnen kan komen. Wanneer de oorzaak van de lekkage of het vocht in de kelder ontdekt is, kan het verholpen worden.

Kelder droog houden door middel van kelderdichting

Wanneer uw kelder eenmaal vochtvrij gemaakt is, wilt u dat natuurlijk graag zo houden. Er zal echter altijd vocht aanwezig zijn in de kelder. Doordat dit een ondergrondse ruimte is die bijna geen contact heeft met de buitenlucht, kan bijvoorbeeld condensatievocht makkelijk opduiken. Voorkomen dat de kelder vochtig is, is dus bijna niet mogelijk. U kunt er echter wel voor zorgen dat dit vocht geen schade aanricht. Dit kunt u doen door altijd te zorgen voor voldoende ventilatie, bijvoorbeeld met een ventilatiesysteem of middels roosters of ramen. Met kelderdichting wordt uw kelder omhult met verschillende vochtwerende lagen materiaal, waardoor uw kelder volledig vochtvrij kan worden gemaakt. Zo kunnen wij uw keldervloer waterdicht maken en zorgen we dat de muren van uw kelder geïnjecteerd en geïmpregneerd worden. Hierdoor heeft u niet langer vochtdoorslag in uw kelder, en maken we uw kelder waterdicht voor een voordelige prijs. Neem vrijblijvend contact met ons op om vochtproblemen in uw kelder te laten oplossen.

vochtproblemen voorkomen: Kelder waterdicht laten maken

U kunt bij Alpha Vochttechniek zowel terecht voor preventieve maatregelen als voor acute maatregelen wanneer u last heeft van vocht of lekkage in de kelder. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, daarom kunt u door Alpha Vochttechniek uw kelder waterdicht laten maken. Wanneer u al last heeft van vochtproblemen in de kelder, staan wij natuurlijk ook voor u klaar om het te verhelpen. Wilt u ook een vochtvrije kelder?