Doorslaand vocht

Doorslaand vocht vindt alleen plaats in huizen met poreuze muren. Het komt alleen voor in gemetselde constructies, zoals de buitenmuren van uw woning of uw gemetselde keldermuren. Doordat metselwerk vaak niet waterdicht is kan het water makkelijk door het metselwerk naar binnen komen. Heeft u last van doorslaand vocht, dan is het belangrijk dat u dit laat behandelen. Alpha Vochttechniek kan vochtproblemen en vochtige muren behandelen. Wij staan voor u klaar!

De oorzaken van doorslaand vocht in huis

De meest voorkomende oorzaak van doorslaand vocht op binnenmuren en buitenmuren is dus door een poreuze gevel. Een muur die bestaat uit stenen en metselwerk is van nature poreus. Dat is niet erg en zelfs ook nodig. Het vocht wat normaal gesproken in de poreuze muur trekt, verdampt snel. Wanneer een muur echter verouderd is of slecht is onderhouden, kunnen de muren niet voldoende drogen waardoor doorslaand vocht ontstaat. Dit kan ook gebeuren wanneer er klimplanten tegen de muur aan groeien of wanneer de muur grotendeels in de schaduw staat. Daarnaast zijn er nog meer mogelijke oorzaken van doorslaand vocht:

doorslaand vocht door de buitenmuur

Doorslaand vocht kan dus binnenkomen door een poreuze buitenmuur en er is dan ook wel degelijk een verschil met optrekkend vocht. Doorslaand vocht ontstaat vrijwel doordat een poreuze buitenmuur neerslag absorbeert. Optrekkend vocht komt vanuit de grond en ontstaat dus door grondwater of bodemwater. U weet dat u te maken heeft met doorslaand vocht wanneer er tijdens of na een regenbui vochtplekken ontstaan op de binnenzijde van uw buitenmuur. Wanneer u last heeft van doorslaand vocht door de buitenmuur, is het zaak om Alpha Vochttechniek in te schakelen om het probleem te behandelen! Wij kunnen het vochtprobleem bij uw muur snel en gemakkelijk oplossen.

doorslaand vocht in de kelder

Doorslaand vocht kan zich ook voordoen in de kelder met gemetselde wanden. In de kelder kan doorslaand vocht door zowel grondwater als regenwater, ook wel zakwater, worden veroorzaakt. Achter de kelderwand zit natuurlijk altijd een vochtig grondpakket, maar dit kan door regen verergerd worden wanneer het regenwater in de grond wegzakt. Wanneer dit gebeurt, zakt het water natuurlijk langs de keldermuren weg. Via het metselwerk komt het doorslaand vocht dan de kelder binnen, waardoor er vochtplekken ontstaan. Het verschil met optrekkend vocht is hier dus ook weer dat het door de zijmuren van de kelder heen komt, waarbij optrekkend vocht van onderaf begint.

doorslaand vocht en vochtproblemen laten behandelen door alpha vochttechniek

Heeft u doorslaand vocht geconstateerd in uw buitenmuur of in de kelder? Neem dan contact op met Alpha Vochttechniek. Wij komen graag bij u langs om uw doorslaand vocht te behandelen. Hiervoor bekijken we eerst de situatie en analyseren we het vochtprobleem. Daarna gaan we aan de slag met de behandeling. Heeft u last van doorslaand vocht, wacht dan niet langer en laat het direct behandelen door Alpha Vochttechniek.