Doorslaand vocht

Doorslaand vocht vindt alleen plaats in huizen met poreuze muren. Het komt alleen voor in gemetselde constructies, zoals de buitenmuren van uw woning of uw gemetselde keldermuren. Doordat metselwerk vaak niet waterdicht is kan het water makkelijk door het metselwerk naar binnen komen. Heeft u last van doorslaand vocht, dan is het belangrijk dat u dit laat behandelen. Alpha Vochttechniek staat voor u klaar.

doorslaand vocht door de buitenmuur

Doorslaand vocht kan dus binnenkomen door een poreuze buitenmuur en er is dan ook wel degelijk een verschil met optrekkend vocht. Doorslaand vocht ontstaat vrijwel doordat een poreuze buitenmuur neerslag absorbeert. Optrekkend vocht komt vanuit de grond en ontstaat dus door grondwater of bodemwater. U weet dat u te maken heeft met doorslaand vocht wanneer er tijdens of na een regenbui vochtplekken ontstaan op de binnenzijde van uw buitenmuur. Wanneer u last heeft van doorslaand vocht door de buitenmuur, is het zaak om Alpha Vochttechniek in te schakelen om het probleem te behandelen!

doorslaand vocht in de kelder

Doorslaand vocht kan zich ook voordoen in de kelder met gemetselde wanden. In de kelder kan doorslaand vocht door zowel grondwater als regenwater, ook wel zakwater, worden veroorzaakt. Achter de kelderwand zit natuurlijk altijd een vochtig grondpakket, maar dit kan door regen verergerd worden wanneer het regenwater in de grond wegzakt. Wanneer dit gebeurt, zakt het water natuurlijk langs de keldermuren weg. Via het metselwerk komt het doorslaand vocht dan de kelder binnen, waardoor er vochtplekken ontstaan. Het verschil met optrekkend vocht is hier dus ook weer dat het door de zijmuren van de kelder heen komt, waarbij optrekkend vocht van onderaf begint.

doorslaand vocht laten behandelen door alpha vochttechniek

Heeft u doorslaand vocht geconstateerd in uw buitenmuur of in de kelder? Neem dan contact op met Alpha Vochttechniek. Wij komen graag bij u langs om uw doorslaand vocht te behandelen. Hiervoor bekijken we eerst de situatie en analyseren we het vochtprobleem. Daarna gaan we aan de slag met de behandeling. Heeft u last van doorslaand vocht, wacht dan niet langer en laat het direct behandelen door Alpha Vochttechniek.