Vochtprobleem? Neem contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)76 20 509 88 of

Heeft u vochtplekken op een plafond in huis geconstateerd? Dan is het belangrijk dat er actie ondernomen wordt. Het is af te raden om de vochtplek enkel over te verven; dat haalt misschien de vlek weg maar niet de oorzaak. In dit artikel vertellen we u meer over vochtplekken in het plafond, wat veelvoorkomende oorzaken zijn en wat u er tegen kan doen.

De oorzaken van vochtplekken in het plafond

Er vormt zich niet zomaar een vochtplek in uw plafond; dit heeft natuurlijk altijd een oorzaak. Voordat u besluit om de vochtplekken weg te werken, is het dan ook belangrijk om de oorzaak te achterhalen, zodat dit probleem zich niet voor blijft doen. De meest voorkomende oorzaken van vochtplekken in het plafond zijn: 

  • Wanneer er een vochtplek op het plafond zit, denkt u natuurlijk al snel aan een lekkage. Wanneer de vochtplek zich in het midden van het plafond begint en niet bij de hoeken of randen, is dat vaak ook het geval, zeker wanneer de vochtplek zich onder de badkamer bevindt. 
  • Zitten er juist vochtplekken in de hoeken en randen van het plafond, dichtbij de muren? Dan kan dit wijzen op regenwater als boosdoener. De plekken drogen op wanneer het een tijd niet geregend heeft, maar wanneer het dan weer gaat regenen ziet u ze weer verschijnen. Dit kan komen door kieren of scheuren in muren en daken of verschoven dakpannen. 
  • Een vochtplek in het plafond kan ook veroorzaakt worden door slechte ventilatie en hoge luchtvochtigheid. Warme lucht stijgt op en wanneer dit vocht niet weg kan, slaat het in het plafond.
2019-Oostburg-2

Vochtplekken in het plafond van of onder de badkamer

Heeft u last van vochtplekken in het plafond van de badkamer? Dan wordt dit vaak veroorzaakt door slechte ventilatie. De badkamer wordt te vochtig wanneer er gedoucht wordt en kan niet weg. Hierdoor kunnen vochtplekken in het plafond van de badkamer ontstaan. Schimmels houden van vocht, dus kan op deze vochtplekken ook schimmel voorkomen. Heeft u juist last van vochtplekken in het plafond direct onder uw badkamer? Dan kan dit wijzen op een lekkage.

Vochtplekken in het plafond behandelen

De oorzaak van de vochtplekken moet ontdekt worden en dan kunt u Alpha Vochttechniek inschakelen voor het behandelen van het vochtprobleem. Wij kunnen ook voor u onderzoeken wat de oorzaak van de vochtplekken is. Wanneer het vochtprobleem is opgelost, blijft u meestal wel achter met lelijke vlekken op het plafond. Vaak zijn deze weg te schilderen, maar het kan ook gebeuren dat u het niet weg krijgt. Dan zijn er verschillende opties mogelijk, zoals het plaatsen van een spanplafond.