Vochtprobleem? Neem contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)76 20 509 88 of

U heeft het misschien al ontdekt; u hebt last van vocht in huis. Misschien heeft u last van vochtproblemen in de kelder, in de kruipruimte of in het algemeen last van optrekkend of doorslaand vocht. Of merkt u dat vocht, bijvoorbeeld ontstaan door het koken of douchen, lang in huis blijft hangen en niet wegtrekt? Wat voor vochtproblemen nu ook in huis hebt, dit kan natuurlijk niet goed zijn voor de gezondheid. In dit artikel vertellen we u meer over de effecten van vocht in huis op uw gezondheid.

De meest voorkomende effecten op uw gezondheid door vocht in huis

Wanneer u last hebt van vocht in huis, is het belangrijk om dit snel op te laten lossen. Vocht in huis kan namelijk verschillende effecten op uw gezondheid hebben, zoals: 

  • Klachten door een toename in huisstofmijt. Huisstofmijten houden van donkere en vochtige plekken. Wanneer u veel vocht in huis hebt, zullen er ook meer huisstofmijten komen. De uitwerpselen van deze huisstofmijten kunnen zorgen voor allergische reacties in de vorm van astma of eczeem. 
  • Er zijn meer organismen die van vochtige leefomgevingen houden, zoals schimmels en bacteriën. Wanneer men hiermee in aanraking komt, kan het immuunsysteem worden aangetast en kunnen zelfs ontstekingen in de luchtwegen ontstaan. U kunt last krijgen van bronchitis en verkoudheid. 
  • Andere beestjes die wel van vochtige plekken houden, zijn zilvervisjes. Ook daar kunt u een allergie voor hebben. U krijgt dan last van klachten als hoesten en benauwdheid. 
  • Heeft u reuma, dan kan een vochtige omgeving de klachten verergeren. Het is dan ook heel belangrijk om de vochtbalans in huis goed te reguleren wanneer u reuma hebt. 

Ook een vochtige slaapkamer is slecht voor de gezondheid

De meeste plekken in huis die vochtig kunnen worden, zijn natuurlijk de plekken waar veel water gebruikt wordt of de kelder en kruipruimte. Maar ook in de slaapkamer kunnen vochtproblemen ontstaan, bijvoorbeeld door doorslaand vocht. Een vochtige slaapkamer is natuurlijk niet goed voor de gezondheid. Zoals hierboven benoemd, komt er meer huisstofmijt in vochtige ruimtes. Huisstofmijt voedt zich met onze huidschilfers, die natuurlijk volop te vinden zijn in ons bed; in de slaapkamer dus! Hierdoor kunt u last krijgen van astmatische klachten of eczeem. Daarnaast kan ook in een vochtige slaapkamer schimmel ontstaan en kunnen er zilvervisjes voorkomen, wat ook niet goed is voor de gezondheid. 

Wat voor effect heeft schimmel in de badkamer op de gezondheid? 

Schimmel in de badkamer komt in ieder huis wel eens voor. Omdat het zo vaak voorkomt, denken veel mensen dat ze er óf niets aan kunnen doen, of dat het geen kwaad kan. Niets is minder waar. Schimmel komt vaak voor in de badkamer, omdat dit een vochtige ruimte is. Daar kunt u zeker wat tegen doen. Zorg voor goede ventilatie tijdens en na het douchen; niet alleen middels uw ventilatiesysteem want het openzetten van een raam is nog steeds de beste ventilatie. Wanneer er toch veel schimmel in de badkamer te vinden is, is dit inderdaad niet goed voor de gezondheid. Wanneer u last heeft van astma, kunnen deze klachten verergeren en bij anderen kan het ook luchtwegproblemen of een verzwakt immuunsysteem veroorzaken. 

Laat vochtproblemen oplossen door Alpha Vochttechniek!

Heeft u last van vocht in huis en merkt u dit aan uw gezondheid of bent u bang dat dit geen goed effect zal hebben op uw gezondheid, zorg er dan voor dat het opgelost wordt. Alpha Vochttechniek staat voor u klaar.