Een oud huis heeft vaak veel karakter en oude woningen hebben dan ook zeker hun charme. Helaas brengt een oude woning vaak ook gebreken met zich mee, zoals vochtproblemen. In dit blog vertellen we u over de veel voorkomende vochtproblemen in oude woningen. 

 

Het komt helaas vaak voor dat er vocht in oude woningen zit. Er zijn verschillende manieren waarop vocht uw woning in kan trekken. Zo kan er vocht vanuit de grond, uit de lucht en uit neerslag in uw woning terecht komen. Verder kan er natuurlijk ook altijd een leiding springen. Ook de isolatie kan in oude woningen voor vochtproblemen zorgen. Hieronder vertellen we u er meer over.

Optrekkend vocht in een oud huis

In een oud huis, is optrekkend vocht vaak het grootste en meest voorkomende probleem. Woningen die al wat ouder zijn, hebben vaak poreuze muren. Die muren zuigen het grondwater als het ware op als een spons. Optrekkend vocht in een oud huis begint dan aan de basis van de muur en trekt zo door de rest van de muur in. 

 

Een optrekkend vocht probleem, kan op twee manieren opgelost worden. Zo kunt u uw muren laten injecteren met een waterafstotende gel, waardoor water niet meer in de muren omhoog kan komen. Verder kunt u ook een onderkapping laten plaatsen. Dit is een waterkering die in de muren wordt aangebracht.

2017-Amsterdam-1

Doorslaand vocht

Ook doorslaand vocht komt regelmatig voor in oude woningen. Doorslaand vocht kan ontstaan door een lek in de gevel van de woning. Bij oude woningen is de gevel vaak versleten, maar het lek kan ook ontstaan door een beschadiging of een verzakking van de fundering. Wanneer u last hebt van doorslaand vocht, kunt u dat aan de binnenmuren zien, hier ontstaat dan namelijk een vochtplek.

 

Doorslaand vocht kan vaak goed opgelost worden. Wanneer de gevel nog in goede staat is, kan deze waterdicht gemaakt worden met verf of een impregneermiddel. Is de gevel aan vernieuwing toe, dan kunt u deze laten repareren. Bij een oudere woning is dit vaak het geval. Als laatste kunt u er ook voor kiezen om nieuwe bekleding aan te laten brengen op uw gevel.

rain-stoppers-1461288_640

Vochtproblemen oplossen?

Bent u op zoek naar iemand die u kan helpen met het oplossen van uw vochtproblemen in uw oude huis? Dan kunt u zeker terecht bij Alpha Vochttechniek. Wij zijn expert op het gebied van vocht in huis en kunnen u dan ook helpen met vrijwel alle problemen. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan eens contact met ons op.

Condensatievocht

Een oud huis heeft vaak veel gaatjes, kiertjes en scheurtjes waar de woning automatisch door kan ventileren. Wanneer deze kleine openingen blijven bestaan is er dan ook geen probleem, maar wanneer u besluit uw huis beter te isoleren, wordt de woning niet meer geventileerd en kan het vocht niet meer weg. Dan ontstaan condensatieproblemen en deze problemen gaan niet weg tot u voor een andere vorm van ventilatie in de woning zorgt. Dat kan voor flinke problemen, zoals schimmelproblemen zorgen. Wanneer u last hebt van condensatieproblemen, kunt u bijvoorbeeld ventilatieroosters laten plaatsen.

Hulp nodig? Neem contact met ons op

Bent u benieuwd wat voor uw vochtprobleem kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag bij het oplossen van uw vochtprobleem!